Carlos Oliveira

Sales Director Iberisch Schiereiland en Zuid-Amerika

Na ruim 30 jaar werkervaring aan beide kanten van de brandstofretailbranche ben ik het belang gaan inzien van het opbouwen van sterke relaties tussen leveranciers en oliemaatschappijen. packed with chances and challenges’

Na mijn studie Civiele Techniek in Lissabon bracht mijn eerste baan in de brandstoffenbranche mij op een iets ander pad dan ik had verwacht. Ik werkte op de technische afdeling van Mobil en het was mijn taak om een nieuwe kijk op het ontwerpen van tankstations te ontwikkelen. Toen ik later werd gepromoveerd tot projectmanager kreeg ik de opdracht om een tankstation te bouwen zonder ondergrondse stalen constructie met als doel om de impact van dit station op het milieu te verkleinen. Het was de eerste in zijn soort in Europa en ik was ontzettend trots om deel uit te maken van dit belangrijke project. Zelfs toen al vormden milieuaspecten een belangrijke afweging voor de brandstoffenbranche en ik ben er heel trots op dat ik voor een organisatie werk die zich bewust is van haar CO2-uitstoot tijdens het productieproces en van haar eindproducten.

In mijn functie bij Mobil en later bij BP, waar ik verantwoordelijk was voor het Helios-rebrandingproject van BP, merkte ik dat leveranciers die een goede relatie hadden opgebouwd met oliemaatschappijen in een land vaak werden gevraagd om met hen samen te werken aan nieuwe initiatieven in andere delen van de wereld. Leveranciers die in staat waren om in technologieën te investeren en op de veranderende behoeften van de oliemaatschappijen in te spelen, deden het het best. Er waren 15 landen betrokken bij het BP-project, dat tot doel had om één uniforme uitstraling van het hele netwerk wereldwijd te creëren. Dit was een perfect voorbeeld van het behalen van succes dankzij een goede samenwerking tussen een MOC en zijn leveranciers.

Ik deed mijn eerste werkervaring in Mexico op in het kader van een gezamenlijk initiatief van BP en Bovis, waarvan ik vanaf het ontstaan ervan in 1997 tot en met 2012 deel heb uitgemaakt. Bij BP heb ik van 2003 tot en met 2005 in Mexico gewerkt. Ik was blij om er terug te keren met Bevers Innovations, nadat zij mij in 2015 een functie heeft aangeboden in de Iberische en Zuid-Amerikaanse markten.

Bij Bever Innovations

Nadat ik bij BP drie jaar in Mexico had gewerkt, was het een logische stap voor mij om de opgebouwde relaties te verstevigen en om met mijn talenkennis de toetreding van Bever tot de markt te ondersteunen. Wij hebben begin 2016 ons eerste grote contract in Mexico binnengehaald en sindsdien hebben wij connecties gelegd met diverse andere grote klanten in de regio, met name in de prijszuilenbranche.

De snelle reactietijden van onze ontwerp-, technische en productieteams, die zich razendsnel kunnen aanpassen aan de specifieke lokale en de hoogste eisen, bleken onze sterkste kracht bij de dienstverlening aan onze klanten.

Wij hebben ook een volledig gecertificeerde lokale partner met vestigingen in diverse staten en we hebben een aantal lokale bedrijven, verspreid over het land, getraind in het uitvoeren van onderhoud bij onze klanten. Dankzij deze goede samenwerking met lokale leveranciers heeft Bever Innovations een goede reputatie opgebouwd als betrouwbare partner in de regio.

Momenteel zijn meer dan 600 tankstations in Mexico uitgerust met Bever-prijszuilen en 400 hiervan werden binnen slechts twee maanden geproduceerd en geleverd naar volle tevredenheid van de klant. Al onze producten worden in Nederland geproduceerd, wat betekent dat het ook een hele exercitie is om ze goedkoop en snel naar Mexico te vervoeren.

Mexico is een levendige en jonge economie, vol uitdagingen en vol kansen, niet alleen om deals te sluiten maar om echt interessante zaken te doen. En dat blijkt elke keer weer een geweldige combinatie te zijn. Vergeleken met Mexico zijn de Spaanse en Portugese markten volwassener. In deze regio concentreren we ons dan ook voornamelijk op het waarborgen van een effectieve samenwerking en soepele uitvoering van gecentraliseerde contracten met MOC’s en het binnenhalen van nieuwe business met retailers in de regio. Dankzij haar internationale ervaring en streven naar innovatie heeft Bever, met vestigingen in meer dan 100 landen, de positie van marktleider in intelligente verlichtingsoplossingen weten te verwerven.


Wilt u contact opnemen met Carlos:

Tel: +351 91 919 8838
E-mail: col@beverinnovations.com